Ajatusten lukijaksi

Kirjailija: Fexeus Henri
Kirjapisteet:

Sain idean kirjaan treeneistämme, joissa oli mukana pari vierasta. Toinen vierailijoista puhui manipuloinnista ja siitä, kuinka meihin voidaan vaikuttaa mainonnalla ja erilaisella käyttäytymisellä. Manipuloinnista saimmekin keskustelua aikaiseksi. Päätin etsiä käsiini kirjan, joka valottaisi aiheesta enemmän. Fexeus painottaa, että manipulointi ja tiedostamattomiin asioihin huomion kiinnittäminen ovat kaksi eri asiaa. Manipulointi on pahasta, eikä se ole oikein. Sen sijaan on hyödyllistä oppia tuntemaan erilaisia viestejä, joita ympäröivä maailma meille lähettää.

Kirjassa keskitytään kehonkielen ymmärtämiseen, niin muiden kuin itsensäkin. Oman kehonkielen tunteminen on tärkeää, jottei tule vahingossa viestittäneeksi vääränlaista kuvaa itsestään. Tärkeä esitys tai kokous voi sujua omasta mielestä hyvin, mutta huomaamattasi olet saattanut viestittää kehollasi päinvastaista, jolloin kuulijoille on voinut jäädä hyvin ristiriitainen olo. Tilaisuuksia ei kannata pilata väärillä viesteillä. Omalla kehonkielellä voi pyrkiä nostattamaan toisen mielialaa huonona päivänä tai luoda positiivista ilmapiiriä kokouksessa. Voit antaa itsestäsi jämäkän kuvan myyntitilaisuudessa, jolloin asiakas ei uskalla tingata enempää kauppojen menetyksen pelossa.

Täytyy muistaa, että jokainen on uniikki ja reagoi ärsykkeisiin sekä tunteisiin eri tavalla, joten on vaarallista tehdä yleistyksiä. Ajan kanssa on kuitenkin mahdollista oppia havaitsemaan kehonkielen muutoksia muissa henkilöissä tietyissä tilanteissa. Huonot päivät tai kiinnostuksen puute voivat olla merkkejä, jolloin omaa tärkeää asiaa ei kannata tuoda ilmi, vaan säästää kerralle, jolloin tilanne on otollisempi. Myyjän on hyvä osata lukea mahdollisen asiakkaan kehonkieltä, sillä silloin voi pyrkiä tunnistamaan oikeat hetket kauppakirjan allekirjoittamiselle.

Fexeus antaa hyödyllisen neuvon kirjassaan: ”Heti kun teet jotakin mikä ei toimi- lopeta ja ala tehdä jotain muuta.” Tämä pitää hyvin paikkansa. Ei ole järkeä yrittää pyörittää väkisin projektia, joka ei tunnu edistyvän erilaisista syistä johtuen. Silloin on parasta hylätä projekti ja siirtyä seuraavaan. Turhan työn tekeminen ei hyödytä ketään, se syö aikaa paremmalta ja opettavaisemmalta tekemiseltä.

Jatkossa aion keskittyä enemmän oman kehonkieleni tuntemiseen. Pyrin myöskin pääsemään samalle aallonpituudelle kollegoiden, asiakkaiden ja muiden henkilöiden kanssa, jotta molemminpuolinen ymmärrys olisi mahdollisimman tehokasta.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *