Alkemisti

Kirjailija: Paulo Coelho
Kirjapisteet: 2

Alkemisti on kiehtova kirja, jota ei voi lukea yhdessä eikä muutamassa illassa. Alkemisti pistää ajattelemaan elämää ja omia arvoja, sekä unelmiaan. Jokainen voi tulkita kirjaa omalla tavallaan, ja monelle se kertoo erilaisia asioita, osalle se on vain tarina. Itse sain kirjasta irti jonkin verran, enemmän kuin pelkän tarinan. Kirja on mielenkiintoinen lukea ja saa ajattelemaan uudella tavalla.

Alkemisti kertoo lammaspaimenesta, joka lähtee kohti unelmiaan myydessään kaikki lampaansa. Vaatii valtavasti rohkeutta luopua kaikesta, mitä on vuosien varrella haalinut kasaan. Joskus luopuminen on ainoa vaihtoehto lähtiessä tavoittelemaan jotain täysin uutta ja erilaista. Lammaspaimen kohtaa matkallaan paljon vääryyksiä sekä epäonnea, mutta ei missään vaiheessa päästä irti unelmistaan, vaan jatkaa kulkemista kohti niitä. Lammaspaimen meinaa muutaman kerran luovuttaa, mutta kohtalo puuttuu osaltaan peliin. Pienet vihjeet ja usko tulevasta saivat lammaspaimenen jatkamaan.

Eteenpäin pääseminen vaatii kovaa työtä ja uhrauksia, lammaspaimen joutuu matkan varrella työskentelemään pitkiä aikoja sekä luopumaan unelmiensa naisesta. Hän kuitenkin nautti matkasta ja muisti elää elämäänsä. Ahkera työnteko palkitaan aina, joskus siihen saattaa mennä kauan. Lopulta lammaspaimen saavuttaa unelmansa ja löytää onnensa sekä saa unelmiensa naisen vaimokseen. Se vaati kuitenkin vuosien työn ja uskon unelman saavuttamiseen.

Loppujen lopuksi kaikki riippuu pitkälti sinusta itsestä, mitä haluat saavuttaa ja kuinka paljon olet valmis tekemään saavuttaaksesi sen. Hain opiskelemaan Salon BisnesAkatemiaan, sillä unelmanani on tulevaisuudessa perustaa oma yritys. Opiskelu opiskelijaosuuskunnassa kannustaa yrittäjyyteen ja itse oppiminen tulee tekemisen kautta. Olen pitänyt opiskelusta ja voin suositella opiskelutyyliä kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Projekteissa olen saanut nähdä sen, että kaikki vaatii kovaa työtä ja oikotietä onneen ei ole.

Onnellisuus on aarre itsessään. Lammaspaimen ymmärsi matkansa päätteeksi, että hän löysi onnensa matkailusta. Jokaiselle aarre voi tarkoittaa erilaista asiaa, mutta tärkein aarteista on kuitenkin onnellisuus. Olisikin parempi tavoitella onnellisuutta kuin esimerkiksi pelkkää rahaa. Onnellisuus tuo mielenrauhaa ja auttaa vaikeina aikoina.

Kuinka paljon olet valmis tekemään unelmiesi eteen?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *