Antisäätäjä – Fiksun ajankäyttäjän opas

Antisäätäjä – Fiksun ajankäyttäjän opas

Päätin kokeilla kavereiden suosituksesta äänikirjaa ja kuuntelin kyseisen teoksen Supplasta. Mielestäni äänikirja on aivan mahtava ajansäästökeino. Kuuntelin kirjaa tehdessäni ruokaa sekä junamatkalla Turkuun.

Päällimmäisenä kirjasta jäi mieleen sääntö, jonka mukaan ”Ajanhallinnan ideana ei ole minuuttien kyttääminen, vaan selkeyttäminen.” Olen aina ajatellut päin vastaisesti, ja olen hoputtanut itseäni tekemään asioita nopeammin määräajan ollessa ajankohtainen. Jo ennen tekemistä olisi hyvä siis ennakoida ja suunnitella ajankäyttöä työtehtäviin suhteuttaen.

Henkilökohtaisesti itselleni kolahti ajansäästämisessä suuri tekijä ja itselleni suuri ongelma – kieltäytyminen. Olen erittäin huono kieltäytymään, vaikka se tarkoittaisi muiden henkilökohtaisten ns. tärkeämpien asioiden siirtämistä syrjään hetkellisesti. Toimin arki-iltaisin sekä viikonloppuisin paikallisen rengasliikkeen rengasrikkopäivystäjänä, sekä huomaan todella useasti kuinka esimerkiksi omalle parisuhteelleni varattu aika siirretään helposti syrjään, kun kyseessä on rahallinen palkkio. Toki, työtoimenkuvaan kuuluviin tehtäviin kuuluu joustavuus siinä suhteessa, että asiakasta tulee palvella silloin kun se on ajankohtaista, eikä silloin kun paikalle jaksetaan vaivautua.

Aikomukseni tulevaisuuden kannalta kohteliaaseen kieltäytymiseen aion ottaa mukaan myös kirjan tuoman esimerkin siitä, kuinka voidaan kartoittaa avuntarpeen hetkellistä tärkeyttä. Esimerkiksi jos rengasrikkopäivystykseen saapuu asiakas, ketä asuu paikkakunnalla vailla tarvetta ajoneuvolleen samana iltana tai seuraavana aamuna, pystyisin delegoida sen vakituisille työntekijöille, sekä perustella sen kannattavuutta esimerkiksi halvemmalla hinnalla.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *