Chris Widener – How to talk to anybody, anytime, anywhere

Valitsin tällä kertaa englanninkielisen kirjan, joka oli henkilökohtaisesti minulta yllättävää. Olen englannissa puhumisessa, ja puheen ymmärtämisessä kiitettävän tasolla, mutta minulle englanninkieleisen kirjan lukeminen tai kuunteleminen tuntuu vieraalta.

Kirja nimeltään how to talk to anybody, anytime, anywhere, kuulosti mielenkiintoiselta, vaikka olenkin ekstrovertti, silti ”small talk” minulta ei suju. Tämä on hassua, koska minun on vaikea olla hiljaa isossa ryhmässä jos ryhmässä vallitsee kiusallinen hiljaisuus. Nykyään myös jännitän puhumista uudelle ihmiselle, ja helposti sotkeennun sanoissani.

Joten kuuntelin kirjan. Kirjassa oli mielenkiintoinen, kannustava, mutta paljon toistoa sisältävä.

Oli hauska fakta, että suurin osa ihmisistä pelkää yleisölle puhumista enemmän kuin esimerkiksi kuolemaa. Se jo, on yksi juttu mikä kannattaa muistaa kun puhut uudelle ihmiselle, hänkin luultavasti jännittää puhumista sinulle.

Kirjan ydin kiteytyy siihen, että kun puhut tuntemattomalle, kysy kysymyksiä, löydä yhteys, ja mene siihen suuntaan. Yksinkertaista. Kirja oli hauskaa kuunnella, äänikirjan lukijan ääni vakuutti minut. Aijon käyttää kirjan niksejä, kun olen esimerkiksi juhlissa, jossa en tunne ketään muita kuin juhlan sankarin.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *