Epic – nuoren yrittäjän käsikirja – Sami Mikkola & Martta Tervonen

Mikkolan ja Tervosen teos selvittää asioita nuorille jotka haluavat tulla yrittäjäksi. Minulle oli hetken epäselvää mikä kirjan kohderyhmä on, ja tulin siihen tulokseen, että parhaiten kirjasta saa irti noin lukioikäinen nuori. Toki kirja voi avartaa minkäikäistä tahansa, mutta oppikirjana ammattikorkeakoulussa alaa opiskelevana en näe kirjasta saaneeni paljoa irti.

Kirja kertoo mm. ideoinnista, myynnistä, markkinoinnista, verkostoitumisesta, yrityksen perustamisesta ja kirjanpidosta. Paljon siis perusasioita joita uuden yrittäjän tulee ottaa huomioon.

Omasta mielestäni yksi tärkeimmistä luvuista kirjassa oli luku, missä kerrottiin pelosta. Nuori saattaa varsinkin vanhojen ja kokeneiden yrittäjien keskellä tuntea alemmuuskompleksia, ja jännitys saattaa olla kova. Luku pyrkii rauhoittamaan nuorta: ”ei kukaan ole seppä syntyessään” ja rohkaisee käyttämään pelkoa hyödyksi.

Lisäksi kirjassa on nuorten yrittäjien haastatteluja ja kivoja harjoitteita, joita kirjassa kutsutaan ”unelmointihetkeksi” ja ”luovuusleikiksi”.

Lopuksi kirjassa on sanakirja joka selvittää nuorille sanoja jotka voivat olla uusia, kuten ”hissipuhe” tai ”henkilöbrändäys” tämä minusta on todella tärkeä juttu, ettei nuorilta menisi asioita ohi vain siksi, etteivät tiedä mitä jokin sana tarkoittaa.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *