Everybody Writes

Kirja: Everybody writes
Kirjailija: Ann Handley
Kirjapisteet:

Kirjoittaminen ei ole helppoa. Sinäkin kuitenkin pystyt siihen, ei vain harvat ja valitut.

Kirjoittaminen vaikuttaa omaan ja yrityksesi kuvaan. Kirjoittamasi tekstit ja päivitykset antavat ihmisille kuvan, joka voi olla positiivinen tai negatiivinen. Tämän takia kirjoittamisen taitaminen on erityisen tärkeää.

Voit oppia hyväksi kirjoittajaksi, mutta sinun pitää olla edes vähän kiinnostunut ja halukas oppimaan. Kirjoittamisen harjoittelun voi rinnastaa urheiluun tai esimerkiksi salilla käymiseen. Se on aluksi hankalaa, mutta tarvittavat lihakset voi treenata aktiivisella harjoittelua. Tärkeää on, että pääset alkuun ja totutat itsesi kirjoittamiseen. Paras tapa parantua kirjoittamisessa on rutiini. Kirjoittamista on harjoiteltava systemaattisesti, jotta pääsee riittäviin tuloksiin.

”Writing is a habit not an art”

Rutiinin jälkeen huomiosi pitää siirtää tekstin sisältöön. Tärkein asia on ajatella lukijoitasi ja päästä heidän pään sisään. Kirjoittamiselle on aina jokin syy. Mitä yrität saavuttaa? Tekstillä on aina oltava jotain arvoa lukijalle. Hyvä esimerkki tästä on kirjoittamani Canva guide: https://www.visioona.fi/canva-kayttoon/.
Blogikirjoitus kertoo lukijalle hyvin hyödyllisestä kuvanmuokkaustyökalusta ja antaa ohjeet sen käyttöön. Blogikirjoitus ei ole kovin pitkä, mutta sisältää silti arvokasta tietoa.

 


Hyödynsin tässä blogikirjoituksessa ja canva guidessa sinuttelua. Ajattelin 1 ihmisen lukemassa tekstiäni ja kirjoitin tekstin hänelle. Esimerkiksi näin:

Voit valita projektisi taustan Tausta-välilehdeltä.

Kuvan saat taustaksi yksinkertaisesti raahamalla sen projektiisi.

Sinuttelu muuttaa tekstisi mukavammaksi lukea ja luo lukijallesi tunteen, että häntä on oikeasti ajateltu tekstiä kirjoittaessa. Varsinkin tätä keinoa tulen hyödyntämään seuraavissa projekteissa ja blogiteksteissä.

 

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *