Johtajuuden ristiriidat

Kuuntelin kirjan ja päällimmäiseksi minulle jäi mieleen, miten ihmeessä kirjoitan tästä hyvän kirjablogin? Kirjassa oli todella paljon mielenkiintoisia tarinoita ja muita seikkoja, mutta ne kuitenkaan eivät riitä hyvään kirjablogiin. Jo kirjan alussa kerrottiin, ettei tämä ole normaali johtajuudesta kertova opus, joka kertoisi yhden oikean tavan johtaa, vaan tämä toisi ennemminkin esille johtajuuden ongelmia ja keinoja ymmärtää niitä. Kuunnellessani kirjaa ajattelin myös sitä, kenelle voisin suositella kyseistä kirjaa ja mielestäni kirja olisi hyvä niille, jotka ajattelevat johtajansa olevan huono tai niille johtajille, jotka haluavat lukea opuksen, josta löytää yhden oikean tavan johtaa. Se miksi suosittelisin tätä kirjaa johtajalle, joka haluaa löytää yhden tavan, on se, ettei sellaista tapaa ole.

Alf Rehn on johtajuuden tutkija ja opettaa myös yliopistoissa, kirjassa olikin paljon mielenkiintoisia kertomuksia esimerkiksi hänen asiakkaistaan. Hän toi aina kertomuksissaan esille myöskin jonkin opetuksen, usein viitaten kirjaan ”start with why”. Johtajuudessa se onkin hyvä kysymys: ”miksi?”, monilla johtajilla saattaa olla lukuisia ideoita uudistuksiin tai mihin vain, mutta aina tulisi kysyä itseltään ennen tekemistä, miksi, tämä pieni kysymys tuo esille asioita, jotka varmasti vaikuttavat päätökseen.

Ehkä suurin kolahdukseni kirjassa oli, kun Alf Rehn sanoi jonkin lauseen yhteydessä kutakuinkin näin: ”tällainen toiminta sopisi hyvin pomolle, muttei johtajalle”. Itse olen aina ajatellut pomon ja johtajan samana henkilönä, tämä kuitenkin sai miettimään asiaa tarkemmin ja eihän se niin ole. Pomo saattaa käskeä ja komentaa ja siinä se. Johtaja käskee ja komentaa, mutta seuraa työn edistymistä ja auttaa tarpeen tullen. Johtajan on myös tärkeämpää osata johtaa niin organisaatiota kuin ihmisiä, pomolle riittää, kun sanoo eteenpäin sen mitä hänelle on sanottu. Näin itse ajattelin näiden kahden eroavan toisistaan, kun sitä pohdiskelin. Yritin myöskin googlettaa ”pomo vs johtaja”, mutta nopealla selailulla en löytänyt mitään järkevää tekstiä.

Osuuskuntatoimintaan ja projekteihin hyödyksi tämä kirja? Ehkä. Tästä voi kenties voisi saada vinkkejä kaverijohtamiseen, joka osuuskuntatoiminnassamme on tärkeää. Suoraan tekemiseen tässä kuitenkaan ei ole yhtäkään selkeää ohjetta.

Alf Rehn, 2017

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *