Yrityskyla_Ala_logo_color_RGB
Osuuskunta Visioona
Team `N` Heat

Salo Gaming Expo

Salo Gaming Expo on viikonlopun kestävä pelitapahtuma, jossa pääsee pelaamaan omalla pelipaikalla ja tutustumaan e-urheiluun. Tapahtumassa on striimaajia ja avoin messuosuus, jossa yhteistyökumppanit pääsevät esittelemään toimintaansa. Lisäksi tapahtumasta löytyy ilmainen konsolialue vapaasti pelattavana. Tapahtuman aikana järjestetään turnauksia, joihin yhteistyökumppanit ovat antaneet palkintoja.

Lehtijutut tapahtumasta

 

Kirjoittamamme uutistiedote julkaistiin muutamassa paikallislehdessä.

Vastasin tapahtumassa pitkälti sosiaalisesta mediasta ja materiaalin tuottamisesta. Tapahtuman Instagram- tili keräsi viikonlopun aikana vajaat 40 000 näyttökertaa, ja itse tapahtumassa vieraili n. 800 kävijää. Tuotin tapahtumasta kuvamateriaalia Instagram- ja Facebook- tileille, päivitin verkkosivuja sekä tein videoita, joita tässä on esillä.

Salo Gaming Expo tullaan järjestämään myös vuonna 2019, toimin seuraavan tapahtuman projektipäällikkönä. Aikataulu tapahtuman osalta on jo melkein lyöty lukkoon, sekä osa yhteistyökumppaneista on jo kiinnitetty.

SGE-ryhmäkuva
sge-lippis

Kosken Osuuspankki 100v

Kosken Osuuspankki juhli satavuotista historiaansa kakkukahvien merkeissä. Olimme järjestämässä kahvitusta ja jakamassa ilmaisia kirjoja paikalla vieraileville. 

pop-pankki-visioona

Team`n`Heat

Team`N`Heat_kansikuva_FB

Mikä?

Team `n` Heat on kaksipäiväinen tapahtuma, joka on suunnattu kaikille Suomen opiskelijaosuuskuntien jäsenille, tiimiyrittäjille. Tapahtuma on järjestetty aiemmin kaksi kertaa, viimeksi Tampereella. Team `n` Heatin tarkoituksena on tuoda tiimiyrittäjiä yhteen, verkostoitua ja tarjota mahdollisuus tutustua uratarinoihin.

Milloin?

Tapahtuma periytettiin Salon BisnesAkatemialle, joka järjestää tapahtuman 21.-22.3.2019 Salossa. Olen yksi tapahtuman kolmesta pääjärjestäjästä. Tapahtuma tullaan pitämään Salon IoT-Campuksella, BisnesAkatemian tiloissa.

Visioonan verkkosivut

Mitä

Päätimme uudistaa Osuuskunta Visioonan verkkosivut alusta asti. Suunnittelimme ulkoasun ja rakensimme sivuston yksinkertaiseksi ja toimivaksi kaikilla laitteilla. Toteutimme sivuston WordPressillä. Sivusto toimii referenssinä verkkosivuosaamisestamme. Keräämme sivustolta käyttäjätietoja, joista on mainittu tietosuojaselosteessamme ja evästeilmoituksessa. Pyrimme esittelemään verkkosivustolla mahdollisimman monia eri ominaisuuksia, joita osaamme rakentaa. Ohessa hieman lisää muutamasta kokonaisuudesta. 

Chat

Rakensimme sivustolle täysin toimivan livetsätin, jonka avulla sivustolla vierailija voi jutella kanssamme. Keskustelunaloituksista tulee määritellyille tiimiyrittäjille ilmoitus, jolloin he tietävät sivustolla olevasta kysymyksestä. Pystymme tuottamaan monipuolisen chat-palvelun verkkosivustoille ja tarvittaessa voimme lisätä siihen myös robottiohjelman vastaamaan automaattisesti kysymyksiin.

Blogi

Luemme BisnesAkatemialla paljon kirjoja, joten rakensimme verkkosivuillemme blogin kirjatekstejä varten. Blogialustan rakentaminen oli helppoa, lisäsimme blogiin mahdollisuuden etsiä teoksia kirjoittajan tai kategorian perusteella. Blogialustalle voivat kirjautua kaikki Visioonan tiimiyrittäjät omilla tunnuksillaan, jotka teimme heille. Blogi on avoin luettavaksi kaikille, lukijat voivat myös kommentoida tekstejä.

Verkkokauppa

Toimiva verkkokauppa mahdollistaa Visioonan omien tuotteiden myymisen ja taitojen esittelyn. Olin suuressa osassa verkkokauppaa rakennettaessa, ja toteutimme verkkokauppaan toimivan alennusjärjestelmän kuponkeineen ja ilmaisine postitukseineen. Tuotteet on jaoteltu kategorioittain, ja niillä on eri postituskulut. Lisäksi on mahdollista luoda erilaisia kampanjoita ja alennuksia. Tuotteissa on hyvälaatuiset myyntikuvat ja kauppa on yksinkertainen. Maksu onnistuu joko pankkisiirrolla tai PayPalilla. Verkkokauppa on laajennettu toimimaan saumattomasti Visioonan Facebook- sivuilla olevan verkkokaupan kanssa.

Hakukoneoptimointi

Hakutulos

Uudistettujen verkkosivujen myötä aloitimme hakukoneoptimoinnin alusta. Hakukoneoptimoinnissa saavutimme hyvät tulokset lyhyellä aikavälillä. Osuuskunta Visioona löytyy Googlen ensimmäiseltä sivulta tavoittelemillamme hakusanoilla. Hakukoneoptimoinnin teimme WordPressin sisällä, joka sivulle erikseen. Google My Business oli osana hakukoneoptimointia, josta näyttökuvan oikea reuna kertoo.

Google My Business

Keskityimme myös osuuskunnan näkyvyyteen hakutuloksissa yrityspalkkina. Palkista voi nähdä osuuskuntamme sijainnin, tarjoamia palveluita sekä ottaa yhteyttä ja katsoa verkkosivuja. Käytin paljon aikaa Visioonan näkyvyyteen Google My Businesissa, sekä opettelin käyttämään tehokkaasti Googlen käyttämiä ratkaisuja. Julkaisin Visioonan tuotteita Googleen myytäväksi, ja Googlesta löytyy myös osa Visioonan tarjoamista palveluista. Google- näkyvyys on erittäin tärkeä osa verkkosivustoa, joten halusin panostaa siihen. Käytän Googlen kautta myös tilastoja verkkosivuilla käyneistä vieraista.

Visioonan verkkokauppa

Kauppasivu
fb-kauppa

Toimiva verkkokauppa mahdollistaa Visioonan omien tuotteiden myymisen ja taitojen esittelyn. Olin suuressa osassa verkkokauppaa rakennettaessa, ja toteutimme verkkokauppaan toimivan alennusjärjestelmän kuponkeineen ja ilmaisine postitukseineen. Tuotteet on jaoteltu kategorioittain, ja niillä on eri postituskulut. Lisäksi on mahdollista luoda erilaisia kampanjoita ja alennuksia. Tuotteissa on hyvälaatuiset myyntikuvat ja kauppa on yksinkertainen. Maksu onnistuu joko pankkisiirrolla tai PayPalilla. Verkkokauppa on laajennettu toimimaan saumattomasti Visioonan Facebook- sivuilla olevan verkkokaupan kanssa.

Yrityskylä

Meitä kysyttiin Yrityskylään ohjaamaan kuudesluokkalaisten päiviä. Suostuimme tarjoukseen, ja kävimme neljänä päivänä ohjaamassa. Olin itse mukana kolme päivää. Vastasin Yrityskylässä Osuuspankin ja Puuta Oy:n työntekijöistä. Osuuspankki voitti kaksi kolmesta kerrasta parhaimman asiakaspalvelun palkinnon. Yrityskylässä oppilaat pääsevät testaamaan yrityksissä toimimista päivän ajan. Ohjaajien vastuulla on valvoa, että kaikki sujuu normaalisti.

yrityskylä-ryhmäkuva

Saimme hyvää palautetta Yrityskylän vastuuohjaajilta, oppilaita sekä opettajilta. Yrityskylä oli hieno kokemus, ja auttoi ymmärtämään mallin merkityksen kuutosluokkalaisten opetuksessa.

Renkaanvaihto

Olin mukana järjestämässä Salo IoT Campuksella renkaanvaihtoa. Vaihdoimme autoihin renkaita kahden eri päivän aikana. Tehtäväni oli vaihtaa renkaita ja tuottaa materiaalia tempauksesta. 

Tein renkaanvaihdosta aftermovien, joka julkaistu Visioonan Youtube-kanavalla ja on nähtävissä vasemmalla. 

Video on toteutettu käyttämällä Adoben Premiere Pro ja After Effects- sovelluksia, jotka hallitsen projektin jälkeen entistä paremmin.

Renkaanvaihtoprojekti vaati paljon etukäteissuunnittelua, sillä se vaati erityisiä lupia, työkaluja ja sopivan paikan. Yhteistyökumppaneina projektissa toimivat: Rengas Salo Oy, joka tarjosi työvälineet ja auttoi lupa-asioissa. Final Touch, joka mahdollisti renkaiden pesemisen vaihdon yhteydessä, sekä Salo IoT Campus, jonka pihassa saimme vaihdon suorittaa.