Kuinka olla piittaamatta paskaakaan

Mark Manson, Kuinka olla piittaamatta paskaakaan

Kirjan tärkein sanoma on oppia tunnistamaan elämässä asioita, joista kannattaa ja joista taas ei. Suorastaan suorittava nykypäivän onnellisuuden tavoittelu vie meidän kauemmaksi siitä mikä meidät tekee oikeasti onnelliseksi. Kirjan kertoja muistuttaa lukijaa myös siitä, että elämä on myös omalla tavallaan kärsimystä, ja etteivät elämän epäonnistumiset ole aina maailmanloppu. Tämä on minulle erittäin vaikeaa muistaa ja ymmärtää siksi kolahti melko paljon. Kirjassa on paljon esimerkki tarinoita kertojan omasta elämästä ja perustelee mielipiteitään.
Kirjassa käsketään miettimään minkä asian takia tulisi kärsiä, jotta tavoittaa unelmansa, ja minkä takia ei ja on tavallaan turhaa kärsimistä. Lisäksi ylimalkainen positiivisuuden toitottaminen on jätetty vähemmälle ja vastaavasti tilalle ajattelutapaa ” kaikki ei ole aina kivaa ja että se on ihan ok ”. Mielestäni tärkein sanoma kirjassa on se, että oppii kärsimään tappionsa ja silti jatkamaan pää pystyssä niistä huolimatta.
Minusta tärkein lause joka kiteyttää koko kirjan oli ” Älä yritä olla ainutlaatuinen. Keskiverto on ihan ok.” Tämä on itselleni hyvin vaikeaa muistaa. Kirjaa lukiessa tunsin periaatteessa huonoa omatuntoa. Siitä että ajattelen liikaa kaikkea ja oikeasti elämä on lyhyt mitä ei pitäisi käyttää asioista murehtimiseen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *