Kung Fu Panda 1, 2 & 3

Kung Fu Panda yllätti itseni opeillaan, olin jo ennestään nähnyt elokuvat, mutta en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka paljon elokuvissa on taolaisia oppeja.

Elä hetkessä. Eli meidän tulee hyväksyä menneisyytemme, ei pelätä tulevaisuuttamme ja elää tässä ja nyt. Tietenkin tämä on todella vaikeaa toteuttaa, sillä meillä on aina sata asiaa murehdittavana. Murehtimisen ongelma on kuitenkin se, että annamme mielikuvituksemme synkistää asioita. Sen sijaan että keskittyisimme olennaiseen. Elokuva opettaa, ettei ole mitään niin tärkeää kuin kunnioittaa kaikkea mitä näemme, kuulemme ja koemme tässä ja nyt.

Kohtalosi on osa sinua. Ooguayn sanontakin menee: ”One often meets his destiny on the road he takes to avoid it”. Eli et voi paeta kohtaloasi.

Kaikki tapahtuu syystä. Elokuvassa jälleen Ooguay sanoo: “There is no such thing as accident”. Lapsetkin tekevät virheitä, mutta virheet tapahtuvat syystä. Virheet auttavat meitä oppimaan ja kehittymään. Epäonnistuminen on yksi parhaista opetuksista.

Kaikki alkaa unelmalla. Kung Fu Pandakin, sankarimme nimeltä Po aluksi vain unelmoi kung fu:sta. Vaikka se olikin vain unta niin Po oli jo nähnyt ensimmäiset onnistumiset. Unelmoimalla epäonnistumisesta ei voi saavuttaa onnistumista.

Roolimallit ovat kertakäyttöisiä. Kung Fu Pandakin halusi aluksi olla hurjan viisikon jäsen, mutta myöhemmin hän huomasi, että heidän kanssaan harjoittelu oli vain yksi etappi hänen matkallaan. Hänelle oli suurempia suunnitelmia odottamassa, olihan hänestä tulossa legendaarinen lohikäärmesoturi. Elämässämmekin meillä on kavereita, osa pysyy kuvioissa, mutta toiset me unohdamme kun olemme kasvaneet aikuisimmiksi ja viisastuneet.

Menneisyys ei tee sinusta, sitä ketä olet.  Vaikka me kaikki olemme tehneet vitheitä, niin meillä on silti aina mahdollisuus valita mitä teemme nykyhetkessä.

Sisäinenrauha. Kaikki askeleet kohti voittoa lähtee sisältäsi. Vaikka olisit kuinka hyvä jossain, et voi voittaa ellet ole tasapainossa oman henkisenpuolesi kanssa.

Kipu on parantumisen lähde. Elokuvassa Po näkee ensin suden olkapääsuojuksessa ja myöhemmin riikinkukon hännässä kuvion, joka sää hänet muistamaan palan lapsuudesta, jonka hän on unohtanut. Kuitenkin vasta, kun hän todella keskittyy asiaan ja antaa kivun tulla hän parantuu.

Poistu mukavuus alueeltasi, ja älä pelkää epäonnistumista. Jos teet aina asioita joita osaat jo tehdä, et voi kehittää itseäsi.

Kuka minä olen? Hyvän johtajan on erittäin tärkeää tuntea itsensä ja tietää omat vahvuutensa.

Hyvä johtaja ohjaa alaisensa heidän parhaimpaansa. Kolmannessa elokuvassa ja käärön salaisuuksissa tämä tuli esille. Käärön salaisuuksissa Shifu opetti Tiikeritärtä ja hän ei saanut thetyä Shifua tyytyväiseksi, mutta Ooguay sanoi Tiikerittärelle ettei hänestä koskaan voi tulla samanlainen kuin Shifu on, muttä hänestä voi tulla Tiikeritär. Sama asia tuli kolmannessa elokuvassa, kun Po alkoi kouluttamaan pandoja. hän otti huomioon jokaisen vahvuudet ja kehitti heitä niissä asioissa paremmiksi.

 

Kirjapisteet: 3

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *