Kung Fu Panda 2

Elokuva: Kung Fu Panda 2
Ohjaaja: Jennifer Yuh Nelson
Pisteet: 1

Tässä blogikirjoituksessa tulen käsittelemään Kung Fu Panda 2- elokuvaa, joka heijastuu osittain myös tekstiini Kung Fu Panda.kung fu panda

Tiimityön merkitys

Po ei olisi selvinnyt vaarallisista tehtävistään ilman tiimiään. Toimiminen opiskelijaosuuskunnassa ei ole yhtä vaarallista, mutta tiimityön merkitys on silti ymmärrettävä. Tiimin on vaikea työskennellä yhteisissä projekteissa, mikäli joku tiimin jäsen jarruttaa projektin etenemistä. Yhteen hiileen puhaltava tiimi saavuttaa paljon enemmän kuin tiimi, joka ei tule toimeen keskenään. Tiimityö antaa vahvuuksia suoriutua haastavista tehtävistä, johon yksittäinen tiimin jäsen ei kykenisi. Tiimistä löytyy aina monipuolista osaamista ja monenlaisia vahvuuksia. Yhdessä ne auttavat tiimiä matkalla kohti menestyvämpää osuuskuntaa.

Jokainen voi auttaa muutoksessa

Kaikki lähtee yksilöistä, jos kaikki ajattelevat yhteistä etua, tiimi toimii paremmin. Po:n epäitsekkyys auttoi selviytymään vahvasta vihollisesta. Pienet muutokset, kuten osallistuminen yhteisiin tilaisuuksiin ja aktiivinen viestintä voivat viedä tiimin toimintaa pitkälle eteenpäin. Hankalatkin jäsenet voivat lopulta kääntyä aktiivisemmiksi, kun muut toimivat oikein.

Tasapainoisuus

Kaikki ei ole aina suorittamista ja tehtävien palauttamista. Tiimiyrittämisessä tulee löytää tasapaino tehtävien kanssa. Liika tekeminen ei ole hyvästä, ja sopiva tasapaino hyödyttää tekemistä enemmän. Po kuvitteli aluksi, että tärkeintä on mennä ja taistella vihollista vastaan koko ajan. Myöhemmin Po kuitenkin tajusi, että sisäinen tasapaino auttaa jaksamaan paremmin, ja ettei ole järkeä toimia koko aikaa. Sisäisellä tasapaino on myös vahvempaa.

Et tarvitse muuta kuin sen mitä sinulla jo on

Po ei ole kaikista timmeimmässä kunnossa oleva soturi. Po pystyy kuitenkin silti toimimaan ja menestymään tehtävissään. Keskittymättä omiin vahvuuksiin ja siihen, mitä jo on, voi menestyä paljon paremmin kuin keskittymällä siihen, mitä ei ole. Vahvuuksien tiedostaminen ja hyödyntäminen auttavat kaikessa tekemisessä. Haastaviin tehtäviin voi lähteä omien vahvuuksien kautta. Maksimoi se, mitä sinulla jo on. Ulkonäkö voi pettää. Älä myöskään aliarvioi kilpailijaa, vahvuudet voivat yllättää. Tiimiyrittämisessä meidän tulee toimia niiden henkilöiden kanssa, ketkä ovat paikalla. Poissaolijat eivät voi vaikuttaa meneillään oleviin tehtäviin, joten on parempi keskittyä niihin, jotka ovat jo paikalla.

Perheen merkitys

Po ymmärsi elokuvassa, että voi kuulua perheeseen, vaikkei hanhi olekaan hänen biologinen isänsä. Tärkeintä on uskoa perheen voimaan ja sen tuomaan hyvään oloon. Mikäli tiimihenki kehittyy äärimmäisen pitkälle, voi joku kuvitella oman tiimin olevan hänen ”toinen perheensä”.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *