Kung Fu Panda

Ohjaajat: Mark Osborne, John Stevenson
Pisteet: ?

Kung Fu Panda on hyvä tapa tutustua pintapuolisesti taolaisuuteen. Taolaisesta uskonnosta ja filosofiasta voi hyötyä myös bisnesakatemian opiskelija.

Elämä ympärilläsi muuttuu koko ajan. Kenenkään elämä ei mene täysin suunnitelman mukaan. Tämän hetkisen tilanteesi ja suurimman unelmasi välillä on pitkä tie, joka muuttuu ja kehittyy ajan kuluessa. Matka helpottuu, kun hyväksyt, että et voi hallita kaikkea. Tehtävät ja ihmiset ympärilläsi muuttuvat ja saatat joutua tekemään käännöksiä ja mutkia, joita et osannut odottaa. Omaa tietä voi ohjata oman intuition ja impulssien kautta kohti omaa päämäärää.

Tiellä etenemiseen auttaa omaan osaamiseen ja valintoihin luottaminen. Luottamisen puute hidastaa varsinkin alkumatkaa. Tärkeän päämäärän saavuttaminen tuntuu kaukaiselta ja haastavalta, ehkä jopa mahdottomalta. Haasteisiin on tartuttava, vaikka epäonnistumisia tulee vastaan. Epäonnistumisista oppii paljon, haastavaa on oppia pääsemään epäonnistumisista yli ja jatkaa omaa tietään. Toisten kritiikin ei pidä antaa hidastaa itseään. Ihmiset tekevät päätöksiä sen pohjalta mitä muut ajattelevat heistä. Työkaverisi saattaa sanoa, että et pysty tuohon tai et osaa tätä. Se ei tarkoita, että et pystyisi onnistumaan. Omalla tiellä pysyminen on tärkeää. Luotto omaan osaamiseen ja valintoihin kasvaa, kun huomaa oman kehittymisen ja etenemisen vastoinkäymisistä huolimatta.

Tiellä eteneminen helpottuu ja tulee sulavammaksi, kun osaa arvostaa myös nykyhetkeä. Nykyhetkessäkin on asioita, jotka olet saavuttanut ja joista voit olla ylpeä. Nykyhetkessä eläminen auttaa myös keskittymään itseensä hetkeksi. Meillä kaikilla on vahvuuksia ja heikkouksia. Yritämme piilottaa heikkoutemme ja laitamme ne syrjään. Omien heikkouksien hyväksyminen ja tiedostaminen tekee meistä vahvempia. Mikään heikkouksistamme ei johda maailmanloppuun. Omien heikkouksien kohtaaminen on pelottavaa ja vaikeaa, mutta parhaassa tapauksessa oman heikkouden voi kääntää suureksi voimavaraksi.

Pysähdyttyään hetkeksi miettimään nykyhetkeä, kannattaa samalla katsoa tulevaisuuteen ja rauhoittua stressistä. Kuten mainitsin tie päämäärääsi muuttuu jatkuvasti. Omassa mielessään on helppo kehittää turhia ennakkoluuloja tulevista asioista, joka vain mutkittaa omaa etenemistä. Ennakkoluulot eivät ole faktoja, ne vain saavat tulevaisuuden turhaan näyttämään synkältä.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *