Kung Fu Panda

2008-2016, Dreamworks
Kung Fu Panda on kaunis tarina inhimillisyydestä, itsensä sekä merkityksellisyyden löytämisestä. Kyseinen elokuvasarja pitää sisällään suuria elämän viisauksia, joihin katsoja pystyy samaistumaan iästä huolimatta
Identiteetillä tarkoitetaan ihmisen käsitystä omasta itsestään. Tämä muokkaantuu niin sisäisten kuin myös ulkoisten ärsykkeiden vaikutuksesta. Sillä on suuri rooli elämässä ja se vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Elokuvan Po panda koki suurta identiteettikriisiä, sillä tämä ei tiennyt todellista lähtökohtaansa. Po kyseenalaisti lapsuuttaan ja oli periksiantamaton itsensä lyötämisessä. Vastauksen löydettyään tämä ymmärsi, ettei menneisyydellä ole merkitystä nykyhetkeen, sillä tämä itse on kykeneväinen päättämään, mitä polkua lähteä kävelemään.
Tarinan salaisena ainesosana oli itseensä luottaminen. Monesti ihmiset jättävät mahdollisuuksia käyttämättä pelon ja itsetunnon puutteellisuuden takia. Po panda osoitti lapsenomaista hulluutta tarttua tekemiseen välittämättä muiden mielipiteistä tai omasta osaamisesta. Tämä antoi intohimon viedä, kunnes päätyi haluttuunsa päämäärään. Matka sinne ei tapahtunut yksin, vaan tämän ympärillä oli monta hyvää ystävää. Aluksi häntä epäiltiin, mutta osoittaessaan omistaumisensa lajille hän ei enää kulkenut polulla yksin.
Kung Fu Panda opetti katsojalleen ympärillä olevien ihmisten tärkeyttä. Ihminen voi halutessaan kulkea yksin, mutta elämä ei olisi silloin yhtä antoisaa, sillä kasvaakseen tarvitaan myös muita. Elokuvan päävaljakon kehittyminen toimivaksi tiimiksi vaati aikaa ja ymmärrystä. Jokainen jäsen oli erilainen, mutta yhdessä he täydensivät toisiaan.
Yksi tärkeimmistä opeista oli tässä hetkessä eläminen. Menneellä on omat vaikutuksensa ihmiseen, mutta sille ei pidä anta täysiä ohjaksia. Myöskään tulevaisuutta ei pidä murehtia, sillä sitä ei ole olemassa. Unelmoida pitää aina ja ajatus tulevaisuudesta mahdollistaa siihen, mutta monasti ihmiset unohtavat elää tässä hetkessä. Elämä kulkee omalla painollaan suunnitteli sitä kuinka tarkasti tahansa. Tärkeintä on siis elää tässä ja nyt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *