Kung Fu Panda

Elokuva: Kung Fu Panda
Ohjaajat: Mark Osborne, John Stevenson
Pisteet: 

kung fu panda

Kaikki alkaa unelmasta

Veikkaus mainostaa lottoa lauseella: ”Unelmointi on jo puoli voittoa”. Ensimmäiset askeleet kohti unelman toteutumista lähtevät itse unelmoimisesta. Jos voit unelmoida jostain, voit saavuttaa sen. Kaikilla onnistuneilla henkilöillä on ollut unelma onnistumisesta, liittyipä unelma sitten esimerkiksi menestykseen tai elämäntyyliin. Täytyy vain raivata itselleen tilaa sille mitä haluaa, jotta sen voi saavuttaa. Po unelmoi elokuvassa sankarin asemasta ja mahtavista kung fu- taidoista. Po on hieman ylipainoinen ja laiska panda, jolla on huono kunto ja joka on töissä nuudeliravintolassa. Uskallus unelmoimiseen on ensimmäinen askel, ja askel askeleelta unelma käy lähemmäs toteutumista. Po saavutti unelmansa myöhemmin, niin kuin hänen isänsä, joka haaveili laajentavansa tofuun. ”Kun haluat saavuttaa jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen”. Minä unelmoin oman yrityksen perustamisesta ja teen koko ajan töitä sen eteen, että voisin olla yrittäjä joku päivä. Hain Bisnesakatemiaan, koska se on yksi polku kohti yrittäjyyttä. Osuuskunta Visioonassa pääsen kokemaan erilaisia yrittäjyyteen liittyviä velvollisuuksia ja toimintatapoja. Pääsen kehittymään tiimissä ja yksilönä sekä kokemaan osuuskunnan yhteistyön eri yritysten kanssa. Pohdin yrittäjämäistä johtajuutta blogikirjoituksessani: Paranoidi optimisti- Näin johdin Nokiaa murroksessa.

Et voi paeta kohtaloasi

Jokaisella on omanlaisensa kohtalo, ja kaikkeen ympärillä olevaan ei voi vaikuttaa, vaikka kuinka haluaisi. Kohtalo voi tehdä unelmien toteuttamisesta vaikeampaa tai se voi nopeuttaa unelmien saavuttamista. Ooguay, viisas kilpikonna toteaa elokuvassa: ”Moni tapaa kohtalonsa tiellä, jolla on yrittänyt välttää sitä”. Kohtalo, tai sattuma ohjasi Po:n raketteineen juuri Ooguayn eteen, kun suurta soturia valittiin.

Kaikki tapahtuu syystä

Monesti miettii, miksi joku asia on mennyt jollain tapaa. Myöhemmin huomaa, että mikäli tapahtuma olisi jäänyt tapahtumatta, moni asia olisi eri tavalla. Joskus täytyy vain uskoa siihen, että niin kuului tapahtua. Viisas kilpikonna sanoi, että ”ei ole olemassa sattumaa”. Kaikki ei aina tapahdu suunnitelmien mukaan ja tulokset voivat olla kaukana toivomastamme. Kaikelle on kuitenkin syynsä. Projektit saattavat epäonnistua, mutta epäonnistumiselle on aina joku syy. Virheet tapahtuvat syystä, ne auttavat meitä oppimaan ja kasvamaan, kehittymään yleisesti tai tietyssä asiassa. Harjoitus tekee mestarin ja epäonnistuminen on paras opettaja. Epäonnistumista ei saa pelätä, tehtyä virhettä ei voi perua, mutta siitä voi oppia. Po joutui oppimaan kung fu:ta kantapään kautta. Mikään ei sujunut Pon suunnitelmien mukaan, mutta Po ei luovuttanut, vaan oppi. Jokainen epäonnistuminen tulee nähdä oppimisen paikkana. ”Feikkaa niin kauan kunnes osaat asian.”

Elä hetkessä

Meidän täytyy hyväksyä menneet, sillä emme pysty muuttamaan niitä. Tulevaisuutta ei saa pelätä, koska emme voi tietää, mitä tulee tapahtumaan. Tärkeintä on keskittyä nykyhetkeen, sillä kaikki mitä teemme, tapahtuu nyt. Tekemällä asioita nyt, voit osaltasi vaikuttaa tulevaan. Hoitamalla raportoinnin aikaisessa vaiheessa, vältyt siltä lähitulevaisuudessa. Meillä on kuitenkin niin paljon asioita mietittävänä, että on parempi keskittyä niihin asioihin, jotka ovat merkityksellisiä sillä hetkellä. Kokouksessakaan ei voi jutella henkilön kanssa, joka ei ole paikalla. Täytyy pärjätä ilman. Menneeseen katsominen voi auttaa ymmärtämään erilaisia asiakokonaisuuksia, mutta on hyvä muistaa, että eilisen resepteillä ei luoda huomisen bisnestä. Kung fu on hyvä esimerkki hetkessä elämisestä, sillä jos et keskity nykyhetkeen kaikilla aisteillasi, saatat herpaantua ja saada iskun.

Kaikki ei ole pysyvää

Jokaisella meillä on omat vahvuutemme, emmekä voi tulla samanlaiseksi kuin mitä joku muu on. Roolimalleja on hyvä olla, mutta voimme vain pyrkiä oppimaan heiltä sen mitä voimme – ja jatkaa eteenpäin. Po tajusi, ettei voinut harjoitella viisikon kanssa, koska he olivat täysin eri planeetalta. Po kuitenkin oppi heiltä kaiken mitä vain pystyi, ja kehittyi siten urallaan kohti kung fu mestaria. Jokainen kulkee oman polkunsa.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *