Nauti Esiintymisestä!

Luin kirjan Nauti Esiintymisestä, Kalevi Tammivuori

Kirja käsittelee esiintymistaitoja, kuinka meillä jokaisella on sellainen, ja miten sitä tulisi kehittää toivottuun päämäärään päästäkseen.

Huomasin itsestäni samoja piirteitä, mitä kirjan antamissa esimerkeissä tulee esiin. Kun olen saapunut pitämään esitystä asiasta, josta tiedän sen verran, että koen oloni mukavaksi, on esiintymiseni huomattavasti vaivattomampaa, sekä saan yleisön seuraamaan paljon paremmin.
Tietynlaisten kokonaisuuksien hahmottaminen ja tiettyjen osa-alueiden painottaminen tekevät esityksestä itselleni nautinnollisempaa, sekä kuulijoille enemmän arvoa luovana.

Esiintymistilanteissa olen helposti hermostunut, mikäli en täysin kykene luottamaan omaan tietooni. Tällöin huomaan helposti, kuinka käyn asiat läpi järjestäen samalla tahdilla, jättäen tärkeäksi toteamani esityksen osat vaille niiden arvolle sopivaa huomiota. Kirja toi esiin itselleni tärkeän opin esiintymistä koskien: tauotus. Tauon aikana olisi hyvä vetää syvään henkeä ja miettiä hetki seuraavaa asiaa, ja sen kokonaisuuden tärkeyttä yleisölle.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *