Reworking ideas

Kirja: Rework (2010)
Kirjailijat: Jason Fried & David Heinemeier Hansson
Kirjapisteet:2

 

Kirja on Basecampin suunnittelijoiden kirjoittama kirja. 16 henkilön pyörittä yritys joka toimii eri tavalla kuin useimmat yritykset. Heillä on useita näkemyksiä siitä miten bisnestä pitäisi harjoittaa, jotka ovat ristiriidassa useiden trendien kanssa. Heidän mielestään suunnittelu on arvailua ja kasvu on yliarvostettua. Luin kirjan sen takia että se on basecampin tekijöiltä ja se vaikutti kiinnostavalta.

 

Mitä opin?

Tärkein pointti mitä kirjassa ajetaan on se että aina ei tarvitse tehdä kaikkea samalla tavalla kuin sitä aikaisemmin tehneet ovat tehneet. Pitää löytää se oma tapa tehdä asioita eikä mennä edellisten kengissä. Toinen asia mikä kirjassa sanottiin oli se että vahvat mielipiteet herättävät vahvaa vastustusta. Mitä isommaksi joku kasvaa sitä enemmän tulee ihmisiä jotka eivät pidä siitä ja niistä on vaan päästävä ohi. Kaikki ei sovi kaikille, varsinkaan sovelluskehityksessä tai viihede-elektroniikassa.

Kirja nostaa mielenkiintoisen pointin myös rajoituksista ja siitä miten niiden kanssa vaan pitää oppia toimimaan. Minulle rajoitukset eivät ole olleet välttämättä huono asia, mutta en ole ikinä ajatellut niitä posiitiviksi tai varsinkaan eduksi.

 

Mitä vien käytäntöön?

Kirjassa oli hyviä vinkkejä josta tärkein minkä vien käytäntöön on se että unohdan yksityiskohdat suunnittelun alkuvaiheessa. Sillä ei pitäisi olla väliä vielä tässä vaiheessa minkälaiset tietokoneet Salo Gaming Expoon tulee, kunhan niitä on tarpeeksi ja niitä on tarpeeksi, tai se miten mainokset ripustetaan.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *