Screw It, Let’s Do It

Kirjailija: Richard Branson (2006)
Kirjapisteet: ?

“Screw it, let’s do it” on kirjailijan motto ja se kuvailee hyvin kirjassa mainittua asennetta onnistumiseen. On hyvä olla unelmia, mutta ihmisillä on usein, tai lähes aina tekosyitä, jotka estävät unelman toteutumisen. Oikea asenne on ymmärtää, että unelmien saavuttaminen tulee olemaan hankalaa ja tekosyyt ovat keino välttää epämiellyttäviä ja uusia asioita.

1. Valitse asia minkä haluat saavuttaa. 2. Selvitä miten voit saavuttaa asian. Never say ”I can’t do this because I don’t know how to”. Tämä on mielestäni kirjassakin esiin tullut tärkeä ajatus, jonka ymmärtäminen ja selvittäminen voi auttaa varsinkin jokaista Bisnes Akatemian opiskelijaa. Koulutuksemme ajan meitä opiskelijoita on selvästi yritetty ohjata tähän suuntaan, mutta tämä on vielä ehkä osuuskuntien suurin ongelma. Tämä on asia, johon tottuu vain kokeilemalla. On uskallettava tehdä projekteja, jotka ovat hankalia, niissä joko onnistutaan tai epäonnistutaan, mutta askeleen ottaminen eteenpäin on jo suuri osa edistystä.

Bisnes Akatemia on opiskelupaikkana hyvä, koska se mahdollistaa tämän ongelman ratkaisun ja siihen sopeutumisen jo opiskelun aikana. Kirjassakin mainitaan, että pelkästään ihmisten ympärillä oleminen, jotka haluavat tai tekevät haluamaasi asiaa auttaa onnistumisessa. Bisnes Akatemia mahdollistaa tarvittavan ympäristön onnistumiseen tradenomina. Valitettavasti uusien haasteiden ylittäminen on vielä haastavaa koulussamme. Uskon, että onnistuminen ja kehitys tradenomina  nousee eksponentaalisesti uusien onnistumisien kautta tiiviin ryhmän sisällä.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *