Seo Seo Seo

A Complete guide to SEO

Sej Search Engine Journal

2018

Luin kirjan etsiessäni tietoa hakukoneoptimoinnista.

 

Kirja valaisi minulle eroa miten mobiilihaut toimivat eritavalla kun tietokoneilla. Ensimmäinen hakutuloksissa on tärkeä pöytäkoneelta haettassa sillä se näkyy heti, mutta mobiilla joutuu selaamaan sponsoroitujen ohi jos haluaa osuvimman tuloksen. Google on alkanut painottaa mobiilin tärkeyttä joten hakukoneoptimoinnin on seurattava sitä. Toinen asia mitä painotettiin on mobiili sivujen nopeus, sillä se lisää käyttökokemusta.

 

Mitä opin

Sain muistinvirkistyksen hakukoneoptimoinnin perusteista, ja hieman siihen päälle vielä kehitystä. Kirja tukee paljon jo opittyja asioita kuten Headingin oikeinkäyttöä, avainsanoja yms. Uutena minulle tuli Mobile first politiikan syvyys, sekä se että miten sivuston nopeus vaikuttaa kävijöihin.

 

Mitä vien käytäntöön?

Osuuskunta Visioonan kotisivut on jatkuvan parannuksen alla ja niihin kohdistuvia päivityksiä jatketaan kokoajan kun tietotaitomme kasvaa. Kirjassa puhuttiin paljon kokeilemisesta ja päätin kokeilla oppimaani omien kotisivujen teossa.

Lisäksi Kesän alusta teemme Salo Gaming Expolle kokonaan uudet verkkosivut ja Mobile first tulee näkymään sivuilla huomatttavassa määrin. Pyrin myös panostamaan sivujen käytettävyyteen ja niiden nopeuteen, varsinkin mobiilissa.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *