Tee, toimi, saa aikaan

Kirjan lukeminen oli minusta tylsää, se kirjasta jäi päällimmäiseksi mieleen. Kirja oli todella itseään toistava, jotkin sanat saattoivat toistua samalla sivulla yli viisi kertaa. Kirjan aihe kuitenkin oli ihan hyvä. Aiheena kirjassa oli toimeenpanon kehittäminen ja johtaminen.

Kirjassa painotettiin paljon sanaa motivaatio. Siinä tuli esille kuitenkin myös sana volitio, joka tärkeydellään peittoaa motivaation. Kaikillehan motivaatio on tuttu asia, joistakin asioista innostuu ja silloin motivaatio on erittäin korkealla kyseisen asian eteenpäin viemiseksi, ja päinvastoin, kun asia ei ole niin itselle mielenkiintoinen niin ei sen eteen saa silloin tehtyäkkään juuri mitään. Tällöin sana volitio tulee esille, joka tarkoittaa tekemistä jolla saavutetaan päämäärä. Volitio on taito säädellä ja hyödyntää omaa henkistä pääomaa sekä ympäristötekijöitä omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Taitona volitio on käytettävissä eri tilanteissa, ja taitoa voidaan johtaa. Toimeenpanon taito muuttaa innostuksen tekemiseksi, ja sen kehittäminen lisää sekä työhyvinvointia että henkilöstötuottavuutta.

Ria Parppei,  2018.

2 pistettä.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *