The Subtle Art of not giving a fuck

Nykyään ihmisistä tuntuu, että jokin on vikana jos jokin menee huonosti. Ihmisillä on monia turhia asiota, joihin ihmiset kiinnittävät huomiota ja haaskaavat voimavarojansa. Kokoajan tarvitsee olla jotain paranpaa.

Kärsimystä yleensä pidetään pahana. Mansonin mukaan pitäisi kysyä ”miksi kärsimme ja mitä varten?” sen sijaan että kysyisit ”miten lopetan kärsimisen?” Sosiaalinen media hankaloittaa elää entistä enemmän. Se kasvattaa tarvettamme elää standardin mukaisesti, jota joku julkisuuden henkilö tai läheinen elää, tajuamatta että se kuva minkä sosiaalisesta mediasta saa on vain pieni osa näiden elämää. Tämä johtaa siihen että emme osaa hyväksyä negatiivisia tunteita samalla tavalla kun ennen.

Kirjassa puhutaan ”Feedback loop from hell” nimisestä käsitteestä. Hermostut jostain asiasta ja hermostut siitä että, hermostuit. Tämä jatkuu ja jatkuu. Kunnes tajuat että asian pyörittely on turhaa.

 

Suosikki lainaukseni kirjasta on: ”The desire for more positive experience is itself a negative experience. And, paradoxically, the acceptance of one’s negative experience is itself a positive experience.”

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *