The Subtle Art of Not Giving a Fuck

Kirjoittaja: Mark Manson (2016)
Kirjapisteet: 2

The key to a good life is not giving a fuck about more, it’s giving fuck about less

Kirjan ensimmäisessä kappaleessa muistutetaan, miten paljon sisältöä kaikkien elämässä on. Elämässämme on satoja asioita, joihin kiinnitämme huomiota ja joihin tuhlaamme voimavarojamme. Yritämme koko ajan saavuttaa parempaa työtä, uusia kavereita, varmistamme että puhelimemme ei ole vanhinta mallia ja mietimme mitä työkaverimme ajattelee meistä.

Kirjan mukaan sosiaalinen media tekee tällaisesta elämäntyylistämme vielä hankalampaa. Sosiaalinen media ruokkii himoamme elää tietyn standardin mukaisesti, koska näemme koko ajan mitä ystävämme ja lähipiirimme saavat aikaan ja saavuttavat elämässään. Unohdamme, että sosiaalisessa mediassa ihmiset eivät näytä huonoja puolia itsestään. Kaikki ovat joskus surullisia. Suuri ongelma on, että emme osaa hyväksyä negatiivisia tunteita samalla tavalla kuin ennen. Tunnemme itsemme surulliseksi ja se jää vaivaamaan meitä. Mietimme miksi kaverimme ei ole näin surullisia. Miksi olemme tällaisia? Asian pyörittely pään sisällä saa meidät vain surullisemmaksi, kun mietit miksi olemme surullisia. Tapausta kutsutaan nimellä Feedback loop of hell. Tämän loopin voi pysäyttää.

This is why not giving a fuck is so key. This is why it’s going to save the world and it’s going to save it by accepting that the world is totally fucked and that is all right, because it’s always been that way and always will be. By not giving a fuck you feel bad you short circuit the feedback loop form hell. You say to yourself I feel like shit, but who gives a fuck

On tärkeää pystyä hyväksymään negatiiviset tunteet ja ymmärtää, että ne eivät ole maailmanloppu.

Kaikilla ihmisillä on myös ongelmia, mutta niihin pystyy vaikuttamaan. Ajattele esimerkiksi olevasi todella lihava. Ongelmasi on huono kunto ja huono terveys. Tiedät että saat korjattua ongelmasi aloittamalla salilla käymisen. Kun vihdoin aloitat salilla käymisen, pääset eroon ensimmäisistä ongelmistasi, kuntosi ja terveytesi paranee. Ongelmat, joista pääsit eroon, kuitenkin muuttuu toisiksi ongelmiksi. Sinun pitää herätä aikaisemmin, jotta ehdit käydä salilla ja syömisestä tulee haastavampaa, koska sinun pitää keskittyä siihen mitä syöt. Ongelmat vain muuttuivat, mutta ne muuttuivat paremmiksi ongelmiksi. Näissä paremmissa ongelmissa onnistuminen kehittää sinua ihmisenä ja saat paljon.

This simplification of things actually makes us fucking happy on a consistent basis.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *