Traction

Kirjailijat: Gabriel Weinberg ja Justin Mares (2015)
Kirjapisteet: ?

Kirjan nimellä tarkoitetaan vetoa tai pitoa. Onnistumiseen ei välttämättä tarvita erittäin hyvää ideaa, parasta tiimiä tai suurta rahoitusta. Kirjan mukaan yritykset epäonnistuvat herättämään ihmisten kiinnostuksen ja saamaan pitoa. Jatkuvasti vähän kasvamasta asiakasmäärästä yritykset saavat pitoa ja pääsevät liikkeelle. Kirjan mukaan markkinointi aloitetaan useasti liian myöhään, tuotteen ei tarvitse olla täydellinen ennen markkinoinnin aloittamista. Ongelmien korjaamiseksi kirjassa on 3 hyvää pointtia:

  1. 50% product 50% traction. Markkinoinnin aloittaminen mahdollisimman aikaisin johtaa parempaan tuotteeseen. Ajatus on samankaltainen kuin Growth Hacker Marketing kirjan MVP, Minimal viable product. Markkinoinnin aloittaminen ja tuotteen esittäminen asiakkaille toivottavasti johtaa edes pieneen määrään palautetta, jonka avulla tuotetta voi muokata asiakkaiden kokemuksien mukaan heille sopivammiksi. Ihmisten kiinnostus lisääntyy ja yritys saa pitoa, josta on helpompi jatkaa eteenpän.

  1. Käytä ”napakymppiä” löytääksesi pitoa

Yksinkertaisesti selitettynä napakymppi tai
Bullseye toimii seuraavasti:

Pistä siniselle rinkulalle kaikki mahdolliset
markkinointikeinot, jotka vain keksit

Siirrä keltaiselle rinkulalle kaikki ideat, jotka
sinun on mahdollista toteuttaa

Testaa mahdolliset keinot ja jatka niiden käyttämistä
jotka tuottavat eniten tulosta.

 

  1. Yritä löytää vähän käytettyjä markkinointikeinoja ja vältä ennakkoluuloja. Kääntyessämme markkinoinnin puoleen, päädymme käyttämään samoja, tuttuja ja helppoja keinoja. Vaihtoehtona on varmasti jokin muu vähemmän käytetty kanava. Vähemmän käytetyn kanavan ongelma on, että se ei ole sinulle välttämättä tuttu. Uuden kanavan tai keinon oppiminen vie aikaa, mutta se mitä luultavammin on sinulle paras ja tuotokkain keino.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *