Työkaluna Discord

Nykypäivänä kaikki tuntevat Skypen. Yksi ensimmäisistä tietokoneelle saatavissa olevista verkkopuheluohjelmista, joiden pääsääntöinen käyttö keskittyy video- sekä äänipuheluihin verkossa. Skypen perusideana toimiva, verkossa käytävä keskustelu (VoIP = Voice over Internet Protocol) mahdollistaa reaaliaikaisen puhelun IP-osoitteiden välillä, joka on mahdollista yhdistää myös perinteiseen puhelinverkkoon. Tyypillisesti Skype on käytössä yrityksissä, jotka käyttävät yrityksille suunnattua versiota neuvotteluissa ja kokouksissa, jos työvoima on jakautunut suurelle alueelle, eikä fyysinen läsnäolo ole mahdollista.
Vuosien varrella, kun videopeliyhteisöt ja kilpailulliset videopelit ovat kasvaneet eksponentiaalisesti laajuudessaan, on niiden vanavedessä kulkenut ja kehittynyt myös ohjeisohjelmia niiden tueksi.
Discord on yksi niistä palveluista, jota monet pelaajat ovat tottuneet käyttämään ratkaisuna kommunikaatioon videopelien aikana. Discordia kehittäessä, sen konseptin luoja Jason Citron halusi kehittää sovelluksen, jossa olisi mahdollisimman pieni viive muihin VoIP-sovelluksiin verrattuna. Pieni viive ohjelmaa operoidessa on tarpeellinen varsinkin kilpailullisissa pelimuodoissa, joissa informaation kulkemisen estyminen tai hidastuminen muutamilla sekunneilla voi olla lopputuloksen puolesta ratkaisevaa.
Discord on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä palvelu, joka mahdollistaa keskustelun pienellä viiveajalla. Discord pitää sisällään mahdollisuuden lisätä kaverit ja tuttavat helposti kaverilistallesi nimimerkin ja nelikirjaimisen numeroyhdistelmän avulla, joiden toimintaa pystyt seuraamaan Discordista. Discord tarjoaa mahdollisuuden luoda kohderyhmälle tarkoitetun kanavan, jossa keskustelu on mahdollista niin chat versiona, kuin myös ryhmäpuheluna. Chatkanava on oiva esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, kun jokaiselle esimerkiksi projektiryhmässä työskentelevälle on tarve toimittaa tieto muutoksista tai kiireellisistä tarpeista. Tiedostojen tai tietojen jakaminen tietylle chatkanavalle helpottaa tiedon kulkemista, sekä pienentää riskiä materiaalien katoamisen varalta. Edellä mainitut keskustelumahdollisuudet ovat selkeästi merkitty sovelluksessa, sekä niissä on selkeästi esitetty risuaita (#) sekä Windowsissa tuttu äänenvoimakkuuden säätömahdollisuutta kuvaava merkki, kuvaavat keskustelukanavien yhteydenpidon keinoa. Discord on mahdollista ladata niin tietokoneelle sovelluksena, kuin myös puhelimelle applikaation muodossa. Samat palvelumahdollisuudet pätevät jokaisella toteutuspohjalla, joten osallistuminen tietokoneiden välityksellä käytävään keskusteluun on mahdollista myös mobiililaitteella.
Discord on ollut osana osuuskuntamme toimintaa palavereissa, jolloin olemme kerääntyneet sinne keskustelemaan asioista, fyysisen läsnäolon sijaan. Vahvemman kosketuksen Discordiin sain projektimme Salo Gaming Expon myötä, jossa tapahtumalla on oma kanava, jota käytetään tiedotuksessa ajankohtaisista asioista liittyen tapahtumaan, sekä tapahtuman aikana aikatauluista ynnä muista kiireellisistä ja tärkeistä asioista. Kanava on myös mitä mainioin keino saavuttaa tapahtumalle uskolliset pelaajat, jossa voi seuraajakunnalle tarjota esimerkiksi tapahtuman yhteistyökumppaneiden mainosmateriaalia sekä erikoistarjouksia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *