Yksin Työskentelevän Opas

Tiina Torpaa – 2013 Talentum

Yrittäjä on itsensä pomo. Ketään ei ole potkimassa sinua liikkeelle, kun hetkellinen laiskotus iskee. Yrittäjä on siis itse vastuussa omasta toiminnastaan. Yrittäjyys on elämäntapa, siksi se ei sovi kaikille. Yrittäjähenkisyys puolestaan on kaikille hyödyllinen termi.

Yksin ihminen on hukassa. Välillä voi tuntua siltä, ettei tiedä ollenkaan, miten toimia seuraavaksi. Aloitteen tekeminen on haastavaa ja turhauttavaa. Yksin työskentelevällä on haasteenaa ryhtyä toimeen. Ympärillä ei ole valmista formaattia, mistä kopioida. Kaikki toiminta pitää luoda nollasta. Yksin työskentelevän oppaassa käydään läpi neuvoja näidne haasteiden päihittämiseen. Miten aloittaa työt, miten tehdä omasta työstään kannattavaa, miten selviytyä.

 

Kilpailua on aina joka puolella alasta riippumatta. Kirjassa korostettiin tärkeyttä luottaa omaan tekemiseen. Ei ole sattumaa, että on ajautunut tekemään juuri sitä, mitä tekeekin. Täytyy luottaa sen tarkoitukseen. Jatkuvalla kehittymisellä sekä tiedon hakemisella kykenee pitämään itsensä pinnalla. Tyytymisellä ja omaan tekemiseen sokaistumisella on vaaransa.

Yksin työskentelevän on pidettävä itse itsensä ajan tasalla. Laajalla verkostolla on suuret hyödyt. Juorujen tavoin uudet trendit tavoittuvat nopeammin ja tiedon sekä osaamisen löytäminen helpottuu. Verkoston voisi kuvitella olevan hätärengas myrskyisellä merellä. Sitä ei tarvitse pinnalla olemiseen, mutta se helpottaa suunnattomasti. Mahdollisesti pelastaen hengen.

Yksin työskentelevä ottaa yrittäjän lailla kaikki riskit, niin taloudelliset kuin myös emotionaaliset. Suuressa yrityksessä kuin myös pienemmässä työskentelevän on helppo jakaa ilot ja surut muiden tiimiläisten kanssa. Avun saaminen on myös helpompaa tiimin pelatessa samassa joukkueessa.

Yksin työskennellessä on oltava sujut itsensä kanssa ja tietää, miten toimia erilaisissa tilanteissa. Tämä vaatii tietynlaista ihmistyyppiä. Niin kuin sanottu, yrittäjyys – varsinkin yksin työskentely ei sovi kaikille.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *